Tervetuloa kirjani julkkareihin

Kirjani Tehtävänä tulevaisuus –tulevaisuusmuotoilu päätöksenteossa julkaistaan tässä kuussa. Järjestän virtuaaliset kirjan julkkarit 14.1.2022 klo 9.

Jos haluat tulla mukaan, ilmoittaudu lähettämällä minulle spostia osoitteeseen minna.koskelo@11hki.fi 12.1.2022 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki tilaisuuteen.

Kerron julkkareissa kirjasta, siihen tekemästäni tutkimuksesta: ennakointi ja tulevaisuusmuotoilu suomalaisissa yrityksissä sekä tulevaisuusmuotoilusta. Mukana on myös kirjaan haastattelemiani asiantuntijoita. Aloitus on klo 9.

Tervetuloa.

Päätökset tulevaisuudesta tehdään usein eilisen tiedoilla ja ehdoilla. Ihmisen huomio kiinnittyy mahdollisuuksien sijaan herkästi huoliin, uhkiin ja riskeihin. Tulevaisuuden pohtimisen ei silti tulisi lannistaa, vaan kannustaa havittelemaan toisenlaisia ja parempia tulevaisuuksia.

Tehtävänä tulevaisuus on opas tulevaisuusmuotoiluun, jossa yhdistyvät muotoilu, tulevaisuusajattelu ja liiketoiminta-ajattelu. Se lisää ymmärrystä, miten tulevaisuutta voi huomioida ja muovata jo tänään ja miten vaihtoehtoiset tulevaisuudet voidaan tuoda nykyhetken päätöksentekoon. Lukuisat caset (m. Kuntaliitto, K-ryhmä, Fingrid Oyj, Heureka ja Kotivara-yhtiöt, Walt Disney International) yhdessä tarinoiden ja tieteen kanssa antavat inspiraatiota tulevaisuusmuotoilun hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Kirja esittelee keinoja, miten jokainen voi kasvattaa kykyään tulevaisuustietoisuudessa ja aktiivisessa tulevaisuuden tekemisessä.

Tästä hetkestä käsin on mahdollista rakentaa toisenlaista tulevaisuutta. Sillä tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään.

Jaa tämä kirjoitus: